Scientology l ron hubbard pdf

0
3

Amerikaanse schrijver en scientology l ron hubbard pdf van Scientology. Naast boeken over filosofie, zelfontplooiing en management schreef hij sciencefiction, essays en gedichten. De Scientologykerk heeft veel biografische informatie gepubliceerd met uitzonderlijke beweringen over het leven, de carrière en de ideeën van Hubbard. Hij publiceerde in de jaren dertig veel in populaire tijdschriften.


Hubbard ontwikkelde zich als schrijver van fictie: sciencefiction, fantasieverhalen, westerns en avontuurverhalen. Final Blackout, een verhaal uit de oorlog in Europa, en Fear, een psychologisch griezelverhaal, worden als de beste voorbeelden beschouwd.

In 1948 zou hij op een conferentie van sciencefictionschrijvers hebben gezegd: “Schrijven voor een penny per woord is belachelijk. Als iemand echt een miljoen dollar wil verdienen, kan hij het beste zijn eigen religie beginnen.

In mei 1950 publiceerde Hubbard een boek over zelfverbetering, Dianetics, The Modern Science of Mental Health. Hubbard het concept dat hij “auditing” noemde: een proces dat hij in een tv-interview uit die tijd omschreef als “onthypnotiseren”, gebaseerd op het neutraliseren van de destructieve kracht van de in het geheugen opgeslagen registratie van traumatische gebeurtenissen. Lezers van het boek gingen Dianetics-groepen vormen en hieruit ontstond ten slotte in 1954 de Scientologykerk. Hubbard kreeg conflicten met de Amerikaanse overheid en emigreerde daarom naar het Verenigd Koninkrijk, maar daar zorgde hij ook voor opschudding, zozeer dat Scientology er in 1968 verboden werd.

Dianetics: The Modern Science of Mental Health, New York 1950, ISBN 0-88404-416-5. Dianetics: The Evolution of a Science Phoenix, Arizona 1955, ISBN 1-4031-0538-3. Scientology: The Fundamentals of Thought, Washington, DC 1956, ISBN 0-88404-503-X .